Claudi & Roland


2019. 06. 13


Köszönjük, hogy velünk ünnepeltetek!

Részletek


Rólunk Esküvő Ajándékok Helyszín Utazás Szótár Fotósarok Kapcsolat auf Deutsch


Rólunk

Feltételezem, hogy sokan ismertek már minket.

A menyasszonyomat Claudiának hívják, engem Rolandnak. Több, mint három éve vagyunk egy pár, csináltunk már sok jó dolgot közösen és most úgy döntöttünk, hogy össze is házasodunk. Tulajdonképpen ez a honlap erről szól, innen lehet jobban megismerni az esküvő részleteit.

Claudia német, így ő és a családja, barátai németül (illetve angolul) beszélnek. Ebből már látható, hogy az esküvő egy nemzetközi buli lesz, de senki ne ijedjen meg a nyelvi nehézségektől. Igyekezni fogunk –az alkoholon kívül- profi segítőket is meghívni, hogy könnyebben menjen a közös ünneplés. A német vendégeink is nyitottak, kedvesek, érdekli őket Magyarország, szívesen jönnek hozzánk és nem utolsó sorban befogadtak engem. Most szeretnék a családomat/barátaimat is megismerni, szóval ne féljetek szóba állni, barátkozni velük egy kicsit.

Ettől függetlenül is az esküvő egy kicsit másmilyen lesz, mint amire általában az ember gondol a szó hallatán. Nem lesz túl sok kötöttség, nem kell öltönyben/nagyestélyiben jönni, ha nem akarsz. Nem lesz vőfély, nem fogunk fát fűrészelni, vagy egy szelet kenyéren 1 kiló sót megenni. Ellenben a Balaton-part egyik legszebb szegletében -remélhetöleg kellemes hömérséklet mellett- finom ételekkel és borokkal ünneplünk majd. Bátrabbak nyugodtan hozzanak fürdőruhát/-nadrágot is (de tényleg). Zene is lesz természetesen, táncolni ér majd (engem ezzel nyaggatni nem).

Ha bármiben segíthetünk, a szokott csatornákon, vagy itt, a honlapon keresztül is kereshettek minket.Esküvő
Forrás: Tópart Hotel
Vegyes nemzetiségű párként sok dolog könnyebb az ember életében, mint gondolnátok. Nem vágunk például meggondolatlan dolgokat a másik fejéhez, mert eleve meg kell gondolnunk azt, ami aztán három tizedmásodperccel később kijön a szánkon (most éppen nem néztem utána, hogy mennyi a késleltetés a beszédképzésben, de ezt a tegeződéssel együtt nézzétek el nekem).

Néhány dolog azonban több szervezést igényel, mintha mindketten magyarok lennénk. Hogy az előző példánál maradjak, a hivatalok nem kimondottan erősek a meggondolásban, és egy nagy halom beszerzendő papír listáját vágják az ember fejéhez, ha olyasmit vállalna, mint házasság nem magyar állampolgárral. A német hivatalok sem sokkal jobbak, de a listájuk rövidebb volt, így ez nyert. Ennek megfelelően nagyon szűk családi körben fogjuk a polgári esküvőt Németországban megtartani, a Balaton mellé pedig egy egyházi jellegű szertartásra és az azt követő vacsorára, majd bulira várunk titeket a következők szerint:

Fontosabb időpontok

A szálloda udvara és kertje közvetlen balatonparttal rendelkezik, bátrabbak nyugodtan érkezhetnek a hivatalos időpont előtt és kihasználhatják ezt a lehetőséget.16:00-tól Vendégvárás


17:00 Esküvői szertartás


19:00-tól vacsora majd esküvői buli2019. 06. 13. Ez csütörtök? Igen. Sajnos nem találtunk olyan dátumot, ami minden tekintetben megfelelő (hétvége, ami egyébként iskolai szünet is mindkét országban és még szabadon lefoglalható), de ez ne szegje kedveteket. A pünkösd után lehet még egy gondtalan hosszú hétvégével duplázni.


Összesen

88

vendég ünnepelt velünk.

Amennyiben étkezéssel kapcsolatos problémátok van (glutén-, laktózérzékenység, stb.), úgy kérjük, hogy azt az alábbi űrlapon jelezzétek.

Amennyiben nem tudtok résztvenni az esküvőn, de szívesen megnéznétek bennünket egy élő közvetítésen, úgy itt kérhettek ehhez hozzáférést.


Ajándékok
Annak örülnénk a legjobban, ha minden meghívott vendég velünk tudna ünnepelni. Ennek megfelelően a legszebb ajándék mindenkitől a személyes részvétel lenne.

Amennyiben esküvőnk alkalmából valamit mégis adnátok nekünk, úgy arra kérünk Benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten a közös otthonunk megvásárlásához járuljatok hozzá valamekkora összeggel, valamilyen pénznemben. Már jó ideje együtt élünk, ehhez minden tárgyi kellékünk megvan, azonban egyszer szeretnénk a bérlakást sajátra cserélni... Ettől függetlenül nekünk a részvétel tényleg sokkal fontosabb, mint az ajándék, ezt tartsátok elsősorban szem előtt.


Helyszín

Talán mostanra egyértelmű, hogy a Balaton partján fogunk ünnepelni. Egy nagyon szép helyet és az ott dolgozókban remek partnereket sikerült találnunk ehhez. A Tópart Hotel kiváló adottságokkal, saját vízparttal, stéggel, szép udvarral, gyerekparadicsommal és 18 szobával vár minket Balatonvilágoson.

Az esküvő helyszíne:

Tópart Hotel
8171 Balatonvilágos
Zrínyi utca 1.Amennyiben a lakodalom után, vagy már az azt megelőző napon is itt (vagy a közelben) szeretnétek éjszakázni, kérlek jelezzétek nekünk mihamarabb.


Utazás
Forrás: Tópart Hotel Útvonaltervezés a Google Maps segítségével

A szálloda udvarán és a környéken elegendő parkoló áll rendelkezésre mindenkinek.

Telekocsi
Amennyiben valaki az autójában másoknak ülőhelyet tudna biztosítani, arról a többieket ezt az űrlapot kitöltve tájékoztathatja.

A következő táblázatban olyan vendégek elérhetőségeit gyűjtöttük össze, akik az autóikban szabad férőhellyel rendelkeznek. (A rendszer alapbeállításként nem mutatja a személyes adatokat, azok csupán az érdekes útvonal kiválasztása, és a “Nem vagyok robot” teszt elvégzése után láthatóak.)


Honnan? Hová? Mikor? Üres helyek Érdekel a sofőr elérhetősége
MünchenCsakbereny2019. Jun. 9.1

Szótár
Az alábbi táblázatban az esküvő kapcsán hasznos szavakat gyűjtöttük össze a menyasszony és a vőlegény nyelvén:
Hochzeitesküvő
Brautmenyasszony
Bräutigamvőlegény
jaigen
neinnem
Spaßjókedv
essenenni
trinkeninni
Tortetorta
Schnapspálinka
Biersör
Weinbor
Musikzene
Tanztánc
halloszia
Prost!Egészségedre!

Bátrabbak nyugodtan látogassák meg a DIL honlapját, ott rövid idő alatt is komolyan lehet fejlődni.


Fényképek a fotósarokból

Kapcsolat


Levélcímünk:


Claudia Röhm & Roland Boha
Johanneskirchner Straße 136
81927 München
Deutschland

Tanúk:
Röhm, Michaela
Boha Bálint


A következő űrlap kitöltésével is üzenhettek nekünk:

Neved*Elérhetőséged
Üzeneted*

*= kötelezően kitöltendő mező